Nyhet

Stort bidrag till Läkare utan Gränser

Organisationen Läkare utan Gränser bedriver viktiga insatser runt om i världen. Med hjälp av bidrag från både företag och privatpersoner kan de öka sina satsningar och finnas på plats där det behövs i större utsträckning.

Together Tech har under 2016 bidragit med nästan 45 000 kronor till Läkare utan Gränser. Och på hjälporganisationen visar man stor uppskattning.

– Vi är jättetacksamma för ert bidrag. Ni har valt att skänka ett icke öronmärkt bidrag vilket gör att vi kan använda pengarna där de behövs mest just nu, säger Frida Rybo som är ansvarig för företagssamarbeten på Läkare Utan Gränser i Sverige.

Var behövs det mest hjälp just nu?

Det är många pågående kriser runt om i världen och vi har fältarbetare och lokal personal i projekt i över 60 länder. Just nu arbetar vi bland annat i och runt Syrien och vi står beredda i Idlib för att ta emot evakuerade från det krigshärjade östra Aleppo där levnadsförhållanden är extrema. Samtidigt arbetar vi bland annat med att behandla barn i Nigeria i den svåra undernäringskris som har pågått i flera månader.

Utöver det har Läkare utan Gränser utfört runt 4 500 patientbesök efter orkanen som drabbade Haiti nu i höstas. Där vårdar man bland annat kolerapatienter och förser befolkningen med drickbart vatten och vattenreningstabletter.

Därtill bedrivs en mängd ytterligare insatser såsom sök- och räddningsinsatser på Medelhavet, psykologisk vård för personer som utsatts för sexuellt våld, hiv- och tuberkulosbehandling i fängelser i Kambodjas huvudstad Phnom Penh och arbete mot förtryck i utsatta krigszoner.

Vad räcker de pengar Together Tech skänkt till?

– ­Det räcker till utrustning för att förlösa nära 500 barn på ett säkert sätt. 44 630 kronor räcker också till energirik specialmat åt över 150 undernärda barn i fem veckor, så ert bidrag gör verkligen nytta, säger Frida Rybo.

Totalt genom åren har Together Tech – med årets bidrag inräknat – skänkt cirka 110 000 kronor till Läkare utan Gränser.

– Vår vision att utveckla produkter för en bättre värld är viktig och vi har alla ett ansvar att förbättra och förändra. Just nu känns det viktigt att hjälpa till där nöden och lidandet är som störst, säger Ulf Aiff, vd på Together Tech.

uehairnlcmf0yxigji4vmg
Syrisk familj på flykt. Foto: Läkare utan Gränser

Postad: 19 december 2016