Nyhet

Stor uppslutning på IGE day hos Together Tech

Den 23 mars 2018 var det dags igen, för den årliga IGE day, då ett antal teknikföretag bjuder in tjejer och unga kvinnor att prova på ingenjörsyrket.

Bakom satsningen står nätverket Womengineer som består av kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter. Målet är att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer i åldrarna 12-19 år. Together Tech har ställt upp som arrangörer sedan starten 2014.

– Det är oerhört viktigt att vi gör vad vi kan för att få fler kvinnor att välja teknikutbildning och fullfölja den hela vägen in i yrket. Vi vill visa att det både är roligt och utvecklande att arbeta med produktutveckling, säger Annika von Hofsten, en av initiativtagarna till IGE day på Together Tech.

Tillsammans med Emma Andreasson har hon planerat innehållet för halvdagen. Tjejerna fick lyssna till fyra kvinnliga medarbetare hos Together Tech som presenterade sina karriärval och vad de arbetar med idag. Därpå följde tre praktiska workshops där man fick prova på olika uppgifter, som till exempel kravställning och design, elektronik och mjukvaruutveckling.

– Teknik är roligt och kreativt, tyckte de här två tjejerna, som provade på att elektronik och mjukvaruutveckla.

Till artikel om IGE day 2017 >>

Postad: 26 mars 2018