Nyhet

Stor tacksamhet för klappar

Varje år skänks massvis av julklappar till verksamheter som hjälper de som har det svårare i samhället. I år blev det två fulla plastsäckar från Together Tech.

I Stadsmissionens lokaler på Drottninggatan i Göteborg pågår full aktivitet. Ur en skåpbil som står parkerad på gatan lastas stora säckar fyllda till bredden och tunga flyttkartonger.

– Vi får grejer hela tiden, säger Midhat som arbetar för Stadsmissionen.

– Stora klädkedjor, företag och privatpersoner skänker och vi har fullt upp hela dagarna, berättar han vidare.

Midhat fyller en hiss med kartonger innehållandes kläder samt de två stora säckarna som Together Tech levererat och kör upp allt till våning 4.

På våning 4 tar Therese Svensson emot. Hon har jobbat som samordnare för jul, läger och aktiviteter på Stadsmissionen i sex år.

– Vi gör i ordning en ”gratisbutik”, berättar hon och uppger att det är första gången som Stadsmissionen testar något liknande.

Läs även: Julklappsinslagning ger stort bidrag till Stadsmissionen

Kläder hängs upp på galgar eller viks och läggs på borden runt om i lokalen. Leksaker ställs prydligt i ordning och den 14 december kommer de som blivit beviljade julklappar – cirka 90 familjer – och plockar grejer.

– De får komma på bestämda tider och sedan får de slå in sina presenter här, berättar Therese.

Gunilla Holmlund sitter i receptionen på Stadsmissionen på Drottninggatan. Hon berättar att runt 800 familjer i Göteborgs har ansökt om att få julklappar i år.

– Även fast sista datumet för att söka har passerat, får vi in massor av ansökningar varje dag. Det är många här i stan som har det svårt, berättar hon och fortsätter:

– Vi är så tacksamma över att så många hjälper till och skänker grejer. Det betyder massor!

Postad: 02 december 2016