Better World Developer Award

Vår vision är att utveckla framtidens produkter och digitala lösningar för en bättre värld. Med utmärkelsen Better World Developer Award uppmärksammar vi företag eller organisationer som genom sin produktutveckling utmärker sig genom att bidra till en bättre värld.

Utmärkelsen instiftades 2017 och delades ut för första gången under 2018. Det är produkten och ingenjörskompetensen som står i fokus! Våra medarbetare nominerar och röstar fram årets mottagare bland de produkter som vi varit med och utvecklat för kunder.

2021: Wellspect HealthCare och Navina Smart

Navina Smart ökar livskvalitén för personer med tarmproblem orsakade av  sjukdomstillstånd som exempelvis spinalskada, Multipel scleros (MS), ryggmärgsbråck eller Parkinsons sjukdom.

Med hjälp av Navina Smart kan användarna själva ta kontroll över sina toalettbestyr vilket gör att de slipper magsmärtor, ”olyckor” och mediciner. Behandlingen gör att vardagen blir lättare att planera, vilket ökar deras upplevda livskvalité.

Genom Navina Smart App kan patienten få en bättre och mer personlig anpassning och få en bild av hur behandlingen går. Appen blir som en ”dagbok” att dela med sin läkare. Via Navina Smart Data kan läkare följa upp en större grupp patienter för att upptäcka mönster i behandlingen.

Här kan du läsa mer om Wellspect HealtCare och Navina Smart >>

2020: Breas Medical och Vivo 1-2-3

Breas Medical och den nya ventilatorfamiljen Vivo 1-2-3 ger människor med andningssvårigheter möjligheten att kunna leva ett rikare liv. Produkten har många fördelar jämfört med tidigare maskiner; den har fler och förbättrade funktioner, längre batteritid och är enklare att använda. Den är IP22 godkänd vilket uppfyller de nya lagkraven. Vivo 1-2-3 är användarvänlig genom sina två anpassade gränssnitt. Ett enklare för patienten och ett mer avancerat för vårdgivaren. Vårdgivaren kan mer precist analysera och justera behandlingen.

Läs mer om Breas Medical och Vivo 1-2-3 >>

2019: Inzile AB och PRO4

2019 års Better World Developer Award tillägnas Inzile AB och deras innovation, ett svensktillverkat, eldrivet och modulärt arbetsfordon. När städer över hela världen stänger sina vägar för bensin- och dieselmotorer i syftet att minska belastningen på redan hårt utsatta miljöer, kan PRO4 bidra till renare stadsmiljöer.

Läs mer om Inzile och PRO4 här >>

2018: Neoventa Medical och STAN S41

Produkten som uppmärksammas 2018 är Neoventas innovativa fosterövervakning STAN S41, som möjliggör tolkning av fostrets EKG under förlossningen. Detta hjälper förlossningspersonalen att med bättre precision urskilja de barn som riskerar födas med allvarlig syrebrist.

Läs mer om Neoventa och STAN S41 här >>

Anna Axelsson
Regional Manager Göteborg/Trollhättan