Nyhet

Neoventa är Better World Developer 2018

Göteborgsbaserade medtechbolaget Neoventa Medical med sin senaste produkt för fosterövervakning, STAN S41, är mottagare av Together Tech Better World Developer Award 2018. I samband med utmärkelsen följer 20 000 kr som skänktes till PLAN International – Säker Förlossning.

Utmärkelsen har instiftats för att uppmärksamma företag eller organisationer som genom innovativ produktutveckling bidrar till en bättre värld, och delades ut vid en ceremoni hos Neoventa den 20 mars.

– Vår vision är att utveckla framtidens produkter för en bättre värld och vi hoppas att Better World Developer Award kan inspirera ännu fler att vilja utveckla ännu bättre produkter, säger Sara Lindmark, VD på Together Tech, i en kommentar.

Det är Together Tech medarbetare och jury som bland sina kunder röstar fram mottagaren av utmärkelsen. Till grund för nomineringarna ligger Together Tech fem bättre värld-kriterier, som exempelvis minskat mänskligt lidande och ökad trygghet. Valet av Neoventa och STAN S41 blev relativt enkelt, efter att både medarbetaromröstningen och juryn kommit fram till ett enhälligt resultat.

 

Innovativ fosterövervakning med STAN S41
Together Tech bistod Neoventa med en teknisk lösning som gjorde det möjligt att integrera den evidensbaserade STAN-tekniken i en redan befintlig CTG-apparat. Detta resulterade i STAN S41, en komplett, kompakt och portabel CTG-apparat med flexibel design som möjliggör olika konfigurationer så att apparaten kan anpassas till arbetsflödet på respektive klinik. Läs mer om produktutvecklingen här >>

– STAN S41 är vår senaste innovation och vi har fått ett mycket positivt gensvar från barnmorskor och förlossningsläkare över hela världen. Vi är stolta över att få ta emot den här utmärkelsen från Together Tech, som har varit vår utvecklingspartner ända sedan idéfasen, säger Ulf Järnberg, VD på Neoventa.

STAN-metoden (CTG+ST-Analys) ger kontinuerlig och värdefull information om fostrets välbefinnande och ger en varning i händelse av syrebrist hos fostret. Detta gör ST-Analys till ett betydelsefullt verktyg för obstetrisk personal och hjälper dem att utföra lämpliga interventioner, vilket leder till att färre barn föds med syrebrist och gör vaginala förlossningar möjliga för fler kvinnor.

Läs mer om den evidensbaserade STAN-metoden här >>

Sara Lindmark, VD Together Tech, och Ulf Järnberg, VD Neoventa Medical.

Together Tech har bidragit med komplett utveckling av elektronik och mjukvara för mätning och analys av fostrets EKG under förlossning. Utvecklingen genomfördes av ett team av elektronik- och mjukvarukonstruktörer från Göteborgskontoret under 2016 och 2017.

– Med det här projektet har vi kunnat nyttja hela vår kompetensbredd inom medicinteknik, elektronik- och mjukvaruutveckling och även projektledning och kvalitet. Det är alltid roligt att få vara med från idé till färdig produkt, och hela teamet har levererat produktutveckling i världsklass, säger Mikael Duvander, kundansvarig för Neoventa hos Together Tech.

För mer information om Together Tech och Better World Developer Award, kontakta Sara Lindmark, VD Together Tech, sara.lindmark@togethertech.com, 0708 36 01 97

För mer information om Neoventa Medical och STAN S41, kontakta Ulf Järnberg, VD Neoventa, ulf.jaernberg@neoventa.com 0733 12 00 56

Postad: 20 mars 2018