Möt Max Schineller, Mekanikkonstruktör

Max Schineller är mekanikkonstruktör hos Together Tech i Stockholm.

Han arbetar i ett uppdrag hos DeLaval i Stockholm, där han utvecklar nya mjölkningsprodukter som ska användas av bönder. Max teknikintresse uppstod redan i unga år. Han har alltid varit bra på matematik och vetenskap. En dag hittade han en bok med titeln ”Rocket Boys”. Han kände direkt att en dörr till maskintekniken öppnade sig, och sen har det fortsatt. Idag drivs han av spänningen i problemlösning och hur teknologi kan påverka vår planet, förhoppningsvis på ett bra sätt.

Mekanikkonstruktörer har ofta en bred bakgrund och kan utveckla nya produkter för olika branscher. En särskild utmaning i det Max jobbar med just nu är att konstruera så att den kompletta produkten blir så enkel som möjligt att tillverka.

Max tycker det är roligt att arbeta som konsult, han ser det som den bästa vägen man kan välja för att ständigt förbättra sig själv. Han gillar också att Together Tech är framsynt och bryr sig om miljön. Intresset för skogen och miljön är stort hos Max och i det här jobbet arbetar han aktivt utifrån sina värderingar.

Vårt eget mätsystem, Better World Index, hjälper oss att bli mer medvetna och välja kunder och uppdrag för en bättre miljö. Det sporrar mig.

Max håller sig uppdaterad inom olika tekniska utvecklingsområden. Nyligen läste han om en grupp från MIT som tagit fram en ny typ av solkraftsapparat som kan fördubbla effektiviteten i solpaneler. Sånt är spännande, tycker Max. Särskilt stolt är han över flera projekt under sin scoutperiod, då han var med och hjälpte sin hemby att bli mer miljövänlig.

 

– Det känns fint idag, säger Max.

Max bästa karriärtips: Att aldrig sluta lära sig nya saker. Själv letar jag alltid efter nya vägar att förbättra mig själv.

 

Här finns våra lediga tjänster inom bland annat mekanikkonstruktion >>

Fakta: Max Schineller

 • Gör

  Mekanikkonstruktör

 • Fritidsintressen

  Simning

 • Privatliv

  Bor och arbetar i Stockholm

 • Ålder

  27 år

 • Hemlig talang

  Allt som har med skogen att göra

 • Ogillar mest

  Inaktivitet