Möt Lotta Dahl, Mekanikkonstruktör

Lotta Dahl är mekanikkonstruktör hos Together Tech i Linköping. Just nu jobbar hon i ett in-houseprojekt mot företaget Rasch.

Projektet befinner sig i ett tidigt stadie av produktutvecklingen och planen är att det under vårkanten ska finnas en prototyp färdig.

Lotta hade, precis som många andra, ingen aning om vad hon ville göra efter gymnasiet. Linköping lockade och dit flyttade hon för att studera till Civilingenjör, med inriktning på Design & Produktutveckling. Under studietiden träffade hon sin nuvarande sambo och båda fick jobb i Linköping och blev kvar.

Jag har en väldigt bra känsla av Together Tech generellt. Så många öppna, härliga personer skapar ett skönt klimat. Nya idéer uppmuntras verkligen och det är lätt att kommunicera i alla led.

Hon gillar att arbeta som konsult eftersom det ständigt rör på sig. Produkterna och processerna är hela tiden under utveckling och det finns alltid nya problem att lösa.

-Det kan kännas motigt och jobbigt ibland men när man står på andra sidan och har hittat en lösning som fungerar så infinner sig en go känsla, tycker Lotta. Hon gillar att skapa och göra saker praktiskt samtidigt som hon är nyfiken och vill förstå hur saker och ting fungerar. Det var så Lotta leddes in mot produktutveckling, och att det blev i en konsultroll ser hon bara som positivt.

 – Det ger mig chans att prova på olika roller i olika typer av företag, menar Lotta.

Lotta uppskattar också möjligheten att lära sig olika branscher och testa på olika roller, samtidigt som hon har tryggheten av att vara anställd. Hon ser det som en stor bonus att få lära känna många nya människor, dels genom konsultbolaget men också ute på uppdrag hos kunder. En utmaning är att man behöver vara snabb på att ta in och lära sig nya saker.

– De två uppdrag jag haft än så länge har varit väldigt olika i sitt slag även om båda rollerna går under ”mekanikkonstruktion”, avslutar Lotta.

Här ser du våra lediga tjänster inom bland annat mekanikkonstruktion >>

Fakta: Lotta Dahl

 • Gör

  Mekanikkonstruktör

 • Fritidsintressen

  Cykling

 • Privatliv

  Bor med sambo i Linköping

 • Ålder

  26 år

 • Hemlig talang

  Lösa klurigheter

 • Ogillar mest

  Snöfria vintrar och motvind