Möt Andreas Nilsson, Mekatronikingenjör

Andreas Nilsson är mekatronikingenjör som konsult på Together Tech. Han är uppvuxen utanför Markaryd i Småland på en liten gård, cirka 1,5 kilometer från Halland och 2,5 kilometer från Skåne. Efter studenten – där han läste el och automation – bestämde han sig för att skaffa sig en mer teoretisk grund.

– Jag följde min brors tips: ”Jobba ett år och spara ihop lite pengar, det är roligare att vara student då”. Så jag följde hans råd, jobbade ett år på ett torvförpackningsföretag och hamnade sedermera också på samma skola som honom – på Chalmers i den stora staden Göteborg!

Andreas lägger stor del av sin fritid på träning och han präglas av sina föräldrars intresse för orientering och längdskidåkning.

 

– Jag kan inte påstå att det var frivilligt som liten, men så fick jag kompisar inom idrotten, fann ett stort nöje i att träna och tävla och till slut var jag så fast att jag knappt visste hur mitt liv skulle se ut utan idrotten, gemenskapen och det välmående som den ger. Kontaktnätet jag fick genom idrotten ledde dessutom till jobbet på Together Tech.

Att Together Tech väljer att växa inom exempelvis medicinteknik är för mig ett tydligt tecken på företaget arbetar med att utveckla produkter för en bättre värld.

Det tekniska intresset var det som styrde Andreas in på en akademisk bana och som också ledde till att han nu arbetar med teknik- och produktutveckling.

 

– Jag sitter som så kallad Scrum Master (teamleader och coach) på ett uppdrag på Volvo Car Corporation, VCC, där jag arbetar med Aktiv Säkerhet vilket innefattar bland annat undvikande av kollisioner samt testning. Det jag gillar med mitt jobb är mina kollegor och chefer – såväl på konsultfirman som ute på uppdrag. Jag uppskattar även variationen i mitt arbete – allt från strategiska beslut, kundupplevelser och gruppdynamik till test i virtuell miljö, provbanekörning och kodning.

I Andreas arbetsgrupp på VCC gör man ingen egentlig skillnad på Volvo-anställd och konsult. Fördelning konsulter/anställda i Andreas grupp på VCC uppskattar han till ungefär 50/50.

– Den största fördelen för mig som konsult är den familjära känslan i det relativt lilla företaget som Together Tech är. Dessutom lägger jag ett stort värde i att kunna bolla funderingar med min chef på Together Tech som står utanför det arbete jag har på Volvo, vilket känns väldigt skönt. Utmaningen kan ligga i att känna sig hemma på flera ställen, men det har fungerat väldigt bra för mig och jag trivs på både VCC och på Together Tech. Det som framförallt gör att jag trivs så bra som konsult på Together Tech är att alla är så glada, lättsamma och positiva!

Gällande teknikutvecklingen de närmaste åren är Andreas tudelad.

 

– Batteriernas utveckling med nya material för att öka energitäthet och ökad långsiktig hållbarhet kommer till exempel bli intressant att följa, men det ekologiska fotavtrycket får inte får bli för stort – det kan kännas skrämmande.

Together Tech arbete för en bättre värld tycker Andreas är tydligt.

 

– Att Together Tech väljer att växa inom exempelvis medicinteknik är för mig ett tydligt tecken på företaget arbetar med att utveckla produkter för en bättre värld.

Fakta: Andreas Nilsson

 • Gör

  Mekatronikingenjör

 • Fritidsintressen

  Konditionsidrott som längdskidåkning, löpning, orientering och cykling.

 • Privatliv

  Med sambo i en bostadsrätt i norra utkanten av Göteborg.

 • Ålder

  26 år

 • Hemlig talang

  Jag kan virka.

 • Ogillar mest

  Trångsynthet – med min positiva inställning och förmåga att vara noggrann vill jag utplåna trångsynthet för att skapa nytta! I övrigt ogillar mat som kommer från vattnet.