Nyhet

Wiotechs samarbetspartner nominerades till fint pris

sernedipity

InviSense, som nyligen inledde ett samarbete med Together Tech-ägda Wiotech, var ett av finalbolagen som under Almedalsveckan tävlade om att blir ”Årets startup” eller ”Årets tillväxtbolag”.

Den årliga entreprenörstävlingen Serendipity Challenge är en techarena öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Vinnarna utsågs den 4 juli under Almedalsveckan där 50 av Sveriges mest innovativa framtidsbolag tävlade om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag”. Finaldagarna pågick under tre dagar och bestod av bland annat huvudfinal, seminarier, utställning, affärsmöten och mingel.

Serendipity Challenge syftar till att exponera entreprenörskap och ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. Tävlingen ska även lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och samarbetspartners.

hallgrenFredrik Hallgren, talesperson för Wiotech och ansvarig på Together Tech kontor i Norrköping. Fredrik berättar att Wiotech blev länsvinnare i Östergötland av SKAPA-priset – ett innovationspris – för ett par år sedan.

InviSense hade gått till final tack vare sin produkt bestående av mikrometertunna fuktsensor som placeras där man vill veta den relativa fuktigheten. På så vis kan man fatta korrekta beslut om renovering eller inte.

Och på tisdagen korades vinnarna. Bolaget Sprinklebit vann titeln ”Årets startup” för sin användargenererade plattform som ger amatörer och proffs investerartips och aggregerad analys av sannolikheten för en akties upp- eller nedgång. SaltX kammade hem priset som ”Årets tillväxtbolag” med sin patenterade teknologi som går hand i hand med utvecklingen av förnyelsebar energi och den ökande efterfrågan på lagringsmetoder för intermittenta energikällor.

– Trots att det inte blev någon vinst för InviSense tycker vi att det är oerhört trevligt att Wiotech samarbetar med ett bolag som blir uppmärksammat för sina tekniska innovationer, säger Fredrik Hallgren, talesperson för Wiotech AB.

Enligt arrangören var finalfältet det starkaste och bredaste någonsin. Totalt inkom närmare 400 bidrag fördelade över många olika branscher – alltifrån medicinteknik, e-hälsa och miljöteknik till VR, IoT, robotik och fintech.

”Alla bolag som var i final har potential, eller är på god väg, att revolutionera sina respektive industrier och många har redan hunnit få fäste internationellt. Under finaldagarna har vi fått se unika och banbrytande produkter och tjänster som skapar nya värden och kundbeteende”, uppgav Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef för Serendipity Challenge, i ett pressmeddelande.

Postad: 03 juli 2017