I blickfånget

I blickfånget:
Gick från konsult till affärsansvarig på Together Tech

Thomas Steindahl är ett bra exempel på hur man som anställd på Together Tech kan utvecklas inom företaget. Nyligen gick han från ett intressant uppdrag inom medicinteknik ute hos kund, till att axla rollen som medarbetar- och resultatansvarig för tjänsteområdet automation.

– Det känns jättebra och spännande att komma in i detta. Förutom ansvar för personal och budget, består mina dagar av att träffa kunder, försöka sätta mig in i deras problem och hitta lösningar ihop med dem. Alla bitar i mitt jobb känns väldigt intressanta!

 

Har jobbat i Kina

Thomas Steindahl har en bakgrund inom konstruktion och projektledning. Han har dessutom arbetat i Kina med processlösningar och produktionsproblem.
Thomas anställdes på Together Tech år 2014 och fram tills nyligen har han suttit ute hos uppdragsgivare inom området medicinteknik.

– Jag har arbetat med bland annat FoU och produktionsutveckling – dels på Wellspect Healthcare men också med förpackningsutveckling på Mölnlycke Healthcare, som var det senaste uppdraget hos kund innan den nya tjänsten.

Fokus på rätt affärer

I den nya rollen som affärsansvarig för automation kommer fokus nu att ligga på lönsamma affärer.

– Vi ska ta in goda och utvecklande uppdrag och lösa dem med den samlade kompetens som finns här på företaget. Projekten ska ha rätt storlek och teknikhöjd för vad vi kan hantera och leverera så att vi alla känner att vi kan göra ett riktigt bra jobb! Det kommer inte att finnas ett specifikt team utan alla medarbetare som har relevant kompetens och intresse för ett givet uppdrag kan vara aktuella – vare sig de sitter inhouse eller som konsulter ute hos kund.

När det gäller rekrytering så behöver Thomas framförallt hitta PLC-programmerare, robotprogrammerare, maskinkonstruktörer och automationsingenjörer. I dagsläget är antalet medarbetare i Thomas  arbetsgrupp fem, men han siktar på att de skall vara femton personer inom en snar framtid.

Anpassade specialmaskiner

Thomas Steindahl vill i sin nya position förkovra sig djupare i Industri 4.0* som bland annat handlar om sensorer och internet of things, IoT – och på så vis identifiera vilka existerande marknadsgap som Together Tech kan komma att fylla.

– Merparten av uppdragen kommer att ligga på inhouse-nivå där vi framförallt kommer att satsa på att utveckla och bygga specialmaskiner anpassade för behov till små och medelstora industriföretag. Våra kunder finns fördelade över ett ganska stort geografiskt område och vi har i närtid levererat maskinprojekt till kundföretag i bland annat Norrköping, Brastad, Skillingaryd och Borgstena för att hantera produktion av produkter som disktrasor, vevstakar, oljefilter och chokladbitar. Dessutom räknar vi just nu på offerter för maskiner till kunder i Åtvidaberg, Linköping och Munkfors.

Läs mer om vårt tjänsteområde Automation här >>

Läs mer om vårt tjänsteområde Produktionsteknik här >>

* Konceptet har koppling till Internet of Things. Varje produkt i produktionskedjan bär med sig information om vart den ska och hur, för att fabriken ska kunna organisera sig själv. Målet är produktion med kortare omställnings- och ledtider, färre fel, mer flexibilitet och ingen tidskrävande programmering. Konceptet ses som en lösning för återindustrialisering av västvärlden.