I blickfånget

I blickfånget:
7 vanliga missförstånd om livet som konsult

– och hur vi på Together Tech arbetar!

”En har ingen lön mellan uppdragen.”
Inget kan vara mer fel – i alla fall om du arbetar som konsult hos Together Tech. Våra medarbetare har en fast anställning med fast lön, oavsett om en arbetar i uppdrag, i något av våra egna innovationsprojekt eller på annat sätt genomför överenskommen kompetensutveckling. Hos oss är du och din kompetens alltid värdefull.

”En konsult är bara en utbytbar bricka.”
Alla är utbytbara, oavsett anställningsform. Som konsult är bytena ofta relaterade till projektfas och/eller utvecklingsmål. I stort sett alla undersökningar visar att både människa och karriär mår bra av ombyte och utveckling under ett yrkesliv – variation bygger kunskap.

”Konsultjobbet är otryggt, det går inte att planera för någonting.”
Som konsult hos Together Tech har du en vanlig tillsvidareanställning i ett välmående företag med kollektivavtal och fast lön. Tillsammans med din ledare planerar du både kortsiktigt med ett projektperspektiv, och långsiktigt ur ett karriärperspektiv. Alla våra medarbetare har individuella utvecklingsplaner och löpande uppföljning både med sin ledare och aktuell uppdragsgivare.

”Konsulter är personer som inte får fast jobb.”
Våra medarbetare har fast jobb – som tekniska konsulter – hos oss! 😊

”Ingen vill satsa på en konsult.”
JO! Vi vill. Faktum är att det finns inget vi hellre vill än att tillsammans med dig fortsätta utveckla framtidens produkter för en bättre värld! Vår erfarenhet av människor med potentiell konsultprofil är att de är drivna, utåtriktade, ambitiösa och måna om sin kompetensutveckling. Vi satsar på dig och din karriär genom spännande uppdrag, kontinuerlig utveckling, sociala aktiviteter och egentligen vad du vill och behöver för att utvecklas och trivas hos oss under lång tid.

”Har jag ens någon chef som konsult?”
Absolut! Du kommer att ha en engagerad medarbetaransvarig som hjälper och stöttar dig i din utveckling och ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas och trivas i dina uppdrag. Vi har en omvittnat gedigen onboarding av nya medarbetare, med bland annat kvartalsfrukostar och en ”buddy”. I vår platta organisation är det alltid nära till ledare, kollegor och supportfunktioner. Samarbete och lärande över gränser stärker oss och vi får höga betyg i våra kontinuerliga utvärderingar av bland annat ledarskap och medarbetarnöjdhet.

”Det tråkiga jobbet lämnas till konsulterna.”
Tvärtom! Våra kunder anlitar oss för att få in kompetens och erfarenhet inom ett visst teknikområde. De brukar vara noga med att varje konsult ska få förutsättningar att leverera så stort värde som möjligt. Du kompletterar och förstärker ett team och är värdefull.

Se vad vi har för lediga tjänster för tillfället >>

Möt några av Together Tech medarbetare >>