I blickfånget

I blickfånget:
Hockey skapar vi-anda

Det är en tidig tisdagsmorgon i november. Termometern visar runt nio grader utomhus och luften är klar och frisk. Inne i Marconihallen i Västra Frölunda är det däremot minusgrader. Här har ett gäng entusiastiska Together Tech-medarbetare samlats för att utmana varandra på isen.

 

 

 

Alla kan vara med

– Jag har aldrig tränat hockey som liten, men jag har spenderat många timmar på läktaren och vid slipmaskinen när ungarna var mindre och spelade. Det är riktigt roligt att man kan vara med oavsett vilken skridskoerfarenhet man har. Sedan är det ju en klar fördel att man har en klubba att stötta sig på!

Orden kommer från Thomas Steindahl. Han är affärsansvarig för automationsområdet på Together Tech vilket innebär långa arbetsdagar och stort ansvar för både medarbetare som ekonomi.

– Det är härligt att göra något annat ihop med kollegorna och just morgonhockeyn är så rolig att jag glömmer bort hur trött jag är!

"Vi skapar laganda"

Göteborgskontoret har arrangerat hockeymorgnar i många år och aktiviteten är inte bara ett sätt att komma upp på morgonen och få röra på sig. Den bidrar även till vi-andan på Together Tech som handlar om att skapa gemenskap, gruppkänsla och god stämning.

– På rinken har vi har roligt tillsammans – vi skapar laganda och sätter vinnarskallen på prov, uppger Håkan Rolin som är ansvarig för affärsområdet mjukvaruutveckling på Together Tech.

Leder till roliga samtalsämnen

Att inleda dagen med klubban i handen och hjälmen på knoppen ger en kick, i alla fall om man frågar Madelene Bjurbäck som är nyanställd på Together Tech:

– Jag är van vid att röra på mig och att spela ishockey innan jobbet gav en riktigt go start på dagen. Det var helt underbart kul och ett bra sätt att börja lära känna nya kollegor på. Sedan får man chansen att se sina arbetskamrater i ett annat sammanhang, vilket skapar gemenskap som kan leda till roliga samtalsämnen!

Läs mer om Together Tech arbete för att skapa stark gemenskap och vi-anda här >>