Nyhet

Eldrivet arbetsfordon ska minska belastning i utsatta miljöer

Inzile är Better World Developer 2019. Det Västerviksbaserade startup automotiveföretaget Inzile AB med sitt innovativa eldrivna arbetsfordon, PRO4, är mottagare av Together Tech Better World Developer Award 2019. I samband med utmärkelsen följer 20 000 kr som skänks till Stiftelsen Hållbara Hav Östersjön.

Utmärkelsen har instiftats av Together Tech för att uppmärksamma företag eller organisationer som genom innovativ produktutveckling bidrar till en bättre värld. Det är andra gången vi delar ut utmärkelsen, vilket sker på Advanced Engineering och Elektronik på nya Åbymässan i Mölndal den 27 mars >>

– Vår vision är att utveckla framtidens produkter för en bättre värld och vi vill att Better World Developer Award ska inspirera ännu fler att utveckla ännu bättre produkter, säger Sara Lindmark, VD på Together Tech, i en kommentar.

Det är Together Tech medarbetare och jury som bland sina kunder röstar fram mottagaren av utmärkelsen. Till grund för nomineringarna ligger Together Tech fem bättre värld-kriterier, som exempelvis en renare miljö och minskat mänskligt lidande >>

Eldrivna arbetsfordon utvecklade i Sverige
Städer över hela världen stänger sina vägar för bensin- och dieselmotorer i syftet att minska belastningen på redan hårt utsatta miljöer. Det är där PRO4 kommer in med en möjlighet till fortsatta transporter och arbetsuppgifter i t.ex. bostadsområden, parker och skolor samt också till transporter av e-handel det som brukar benämnas ”last mile”. PRO4 är ett helt utsläppsfritt arbetsfordon som har både styrka och räckvidd för många olika typer av uppgifter. Fordonet är modulärt och kan enkelt anpassas till kundens behov.

– Tack vare vår långa erfarenhet av fordon och inte minst elfordon tillsammans med de specialistkompetenser vi knutit till oss har vi kunnat säkra en design och produktions- och säljstrategi som ger oss mycket goda förutsättningar att starta serietillverkning av svenska kvalitetsfordon under 2019, säger Ragnar Åhgren, CEO på Inzile.

Inzile ser också potential på marknader utanför Sverige. Ett svensktillverkat arbets- och transportfordon anpassat för nordiskt klimat är intressant för andra länder då svenska fordon har högt anseende utomlands, menar Ragnar Åhgren fortsatt.

Together Tech erbjuder teknisk kompetens och produktutveckling inom automotive, medicinteknik, telekom, industri och aerospace.

– Vi har genom en av våra konsulter bidragit med kunskap och mekanikutveckling. Det är alltid roligt att få vara med när innovationer tar form och vi ser med spänning fram emot hur PRO4 kan göra världen lite bättre, säger Ingo Aiff, kundansvarig för Inzile hos Together Tech.

För mer information om Together Tech och Better World Developer Award, kontakta Sara Lindmark, VD Together Tech, sara.lindmark@togethertech.com, telefon 0708 36 01 97

För mer information om Inzile AB och PRO4, kontakta Ragnar Åhgren, CEO Inzile, ragnar.ahgren@inzile.com, telefon 0733 56 89 89

Besök Together Tech på mässan Advanced Engineering >>
Välkommen till Sara Lindmarks föredrag och Better World Developer Award ceremoni vid scen 3, 27 mars kl. 13.15.
Kl 14.00 inbjuds till samtal och förfriskningar i vår monter D:16.

För mer information kontakta Camilla Danielsson, camilla.danielsson@togethertech.com, telefon 0709 855 033

Postad: 18 mars 2019