Nyhet

Breas Medical är Better World Developer 2020

Breas Medical är mottagare av Together Tech Better World Developer Award 2020. Bolaget grundades i Göteborg för nästan 30 år sedan och är nu ett globalt Medtechbolag i teknikens absoluta framkant.

Utmärkelsen har instiftats av Together Tech för att uppmärksamma företag eller organisationer som genom innovativ produktutveckling bidrar till en bättre värld. Den delades ut för tredje året i rad vid en ceremoni hos Breas Medical den 9 juni.

Se inspelningen från ceremonin >>

– Vår vision är att utveckla framtidens produkter för en bättre värld och vi hoppas att Better World Developer Award kan inspirera ännu fler att vilja utveckla ännu bättre produkter. Breas Medical är en förebild både som företag och genom sina produkter, vilka direkt bidrar till att rädda människors liv, säger Sara Lindmark, VD på Together Tech, i en kommentar.

”Breas Medical och den nya ventilatorfamiljen Vivo 1-2-3 ger människor med andningssvårigheter möjligheten att kunna leva ett rikare liv.”

Produkten har många fördelar jämfört med tidigare maskiner; den har fler och förbättrade funktioner, längre batteritid och är enklare att använda. Den är IP22 godkänd vilket uppfyller de nya lagkraven. Vivo 1-2-3 är användarvänlig genom sina två anpassade gränssnitt. Ett enklare för patienten och ett mer avancerat för vårdgivaren. Vårdgivaren kan mer precist analysera och justera behandlingen.

­– Vivo 1-2-3 är våra senaste ventilatorprodukter vilka fick ett mycket positivt gensvar vid lanseringen tidigare i år. Behovet i den pandemi som världen nu upplever är enormt. Vi är hedrade och glada över att få ta emot den här utmärkelsen från Together Tech, som har varit vår utvecklingspartner ända sedan starten, säger Sebastian Mommers, Managing Director Sweden på Breas Medical.

Ömsesidigt förtroende en del av framgången

Att utveckla en komplex medicinteknisk produkt från idé till marknad kräver många olika kompetenser över lång tid och en förmåga att organisera och leda stora utvecklingsprojekt. Together Tech Vivo-team har haft totalansvar för utvecklingen av Vivo 1-2-3 med bland annat HW, SW, MEK, test och driftsättning.

Together Tech stolta utvecklingsteam efter ceremonin där Breas Medical mottog Better World Developer Award 2020.

– En viktig framgångsfaktor för lyckad produktutveckling är också en tydlig och uthållig beställare, ett ömsesidigt förtroende för varandras kompetenser och ett gemensamt mål. Allt detta finns på plats i samarbetet med Breas Medical, säger Mikael Duvander, Senior Advisor och Affärsansvarig inom medicinteknisk produktutveckling och elektronik på Together Tech.

Breas Medical producerar nu Vivo 1-2-3 med tredubblad kapacitet för att förse sjukhus och andra vårdgivare över hela världen med pålitliga och lättanvända andningshjälpmedel.

– Våra produkter är sedan starten för snart 30 år tillbaka kända för sin svenska innovativ design, pålitliga teknik och användarvänlighet, vilket i samarbetet med Together Tech varit en viktig del i vår framgång. Vi fortsätter att driva utvecklingen i linje med vår mission ”Innovation for better breathing and Quality of Life”, säger Anders Fagerström, Director Engineering Sweden på Breas Medical.

För mer information kontakta Together Tech eller Breas Medical:

Sara Lindmark, VD Together Tech, telefon +46 708 36 01 97

Mikael Duvander, Medicinteknisk produktutveckling Together Tech, telefon +46 709 72 71 58

Sebastian Mommers, Managing Director Sweden Breas Medial telefon +46 706 22 99 08

Om Together Tech och Better World Developer Award

Together Tech är ett värderingsstyrt teknikkonsultföretag som tillsammans med sina kunder utvecklar produkter som förenklar och berikar människors vardag på ett smart och hållbart sätt. Visionen är att utveckla framtidens produkter för en bättre värld. Företaget har idag 180 medarbetare på sex kontor runt om i Sverige. Kunderna finns inom Automotive, medicinteknik, IT & Digitals solutions, Aerospace och Industri. De tre i:en i Together Tech står för innovate, implement och improve.

Utmärkelsen Better World Developer Award har instiftats för att uppmärksamma företag eller organisationer som genom innovativ produktutveckling bidrar till en bättre värld >>. Det är Together Tech medarbetare och en jury som bland sina kunder röstar fram mottagaren av utmärkelsen.

Om Breas Medical

www.breas.com

Postad: 10 juni 2020