Verkstadsindustri

Framtidens verkstadsindustri – effektivisering & digitalisering

Höga krav och globalisering är i dag stora utmaningar för de flesta företag inom tillverknings- och verkstadsindustrin. Många länder vill öka sin produktion, men helst behålla den på hemmaplan. Vi på Together Tech är med och utvecklar produkter och lösningar för den framtida, moderna industrin. 

Skräddarsytt från start till mål

Vi står inför den fjärde industriella revolutionen – Industri 4.0. Allt i produktionskedjan skall vara smart och uppkopplat. Målet är självorganiserande fabriker där varje produkt bär med sig information om hur och till vem den ska tillverkas. Eftersom all tillverkningsutrustning också är uppkopplad kan produkten kommunicera med maskinerna och tala om vilka steg den behöver gå igenom.

På Together Tech arbetar vi med internationella industriföretag och formar dagligen morgondagens produkter och produktionsutrustningar – skräddarsydda lösningar med inbyggd mjukvara, elektronik, motorstyrning, mekanikinkapslingar och inte minst olika slags testutrustningar för verifiering och felsökning.

Bred kompetens möter höga krav

Together Tech arbete inom verkstadsindustri är utbrett och omfattar allt från processer för storskaliga produktionsanläggningar till utveckling av konsumentprodukter. Vi har kunskap att konstruera produkter som består av avancerad elektronik och mjukvara som kapslas in i mekaniken och har bland annat utvecklat verktyg för professionellt bruk, till exempel precisionsskruvdragare, borr- och kapmaskiner, kakel- och klinkersågar, demoleringsrobotar samt utrustning för borrprover och anläggningsmaskiner. För våra industrikunder tar vi fram olika typer av CE-märkt produktions- och automationsutrustning för matning, orientering, positionering och montering – antingen som helhetslösning, punktinsats eller vidareutveckling av befintliga produktionslinjer.

Together Tech – i badrummet, vardagsrummet och köket

Together Tech rör sig dock inte enbart på den stora industriella arenan. Vårt arbete har, förutom produkter inom den traditionella verkstadsindustrin, även resulterat i ett flertal konsumentprodukter ämnade för vardagsbruk med höga krav på både användarvänlighet och design.

Exempel på sådana produkter är duschblandare, dammsugare och diskmaskiner. I dessa uppdrag har utvecklingsarbetet bland annat bestått i att vi har tagit fram gjutgods, formsprutade plastdetaljer och rostfri plåt.

Mikael Duvander
Business Unit Manager Electronics and Medical Device
Marko Koivumäki
Business Unit Manager Mechanical Engineering
?>